• Начало
 • Oбщи условия за използване на уебсайт и е-магазин www.plasticfreelife.bg

Oбщи условия за използване на уебсайт и е-магазин www.plasticfreelife.bg

 1. Общи условия

Настоящите Общи условия представляват правно споразумение със задължителна, обвързваща сила между магазин Plastic Free Life (магазин) и потребителите (Вие) във връзка с услугите, предлагани от www.plasticfreelife.bg. С разглеждането на страниците, натискането на обектите и връзките, разположени на страниците на plasticfreelife.bg, Вие се съгласявате, приемате и се задължавате да спазвате тези Условия за обслужване.

 „Хербариум” ЕООД е дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, със седалище и адрес на управление:

София, бул. Витоша 192

ЕИК:  206108878;  ДДС номер: BG206108878

 1. За поверителността на Вашите данни

Plasticfreelife.bg обработва и предприема мерки за защита на личните данни на потребителите съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Потребителите се съгласяват, че plasticfreelife.bg има право да обработва личните им данни във връзка с използването на услугите на уебсайта. За да Ви обслужваме и изпълняваме Вашите поръчки е необходимо приемането на следните данни: 

- име и фамилия

- e-mail

- телефон за връзка

- адрес за фактура и доставка

- пощенски код

- парола и потребителско име при регистрация

 

В последствие имате възможност да коригирате тези данни от Вашия личен профил.

 

Данните, които ще получим при поръчката, регистрацията или разглеждането на страниците, ще бъдат използвани единствено за Вашето обслужване – приемане и изпълнение на поръчки, Абонамент за новини, връзка с Вас в случай на проблеми, свързани с поръчката и подобряване на обслужването на Plastic Free Life. Ние гарантираме, че тези данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за Абонамента за новини, могат да прекратят абонамента си по всяко време от връзката, разположена в края на всяка новина.

Вашият потребителски профил може да бъде изтрит от системата на plasticfreelife.bg заедно с прилежащите към него данни при желание от Ваша страна.

 

 1. Поръчката

Всяка поръчка на продукт или услуга през системата на plasticfreelife.bg е свързана със задължение за плащане при получвана на продукта. Поръчки приемаме 24 часа в денонощието, също и в почивните дни и в дните на официалните празници.

Поръчките се обработват от понеделник до петък между 9:00 и 17:00 часа, с изключение на официални почивни дни. Поръчки приети след 16:00 часа, събота и неделя или през официални почивни дни, се обработват през първия работен ден след приемането им.

В процеса на поръчка, имате възможност да видите продуктите, които купувате и техните цени, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, пощенски код, начинa на доставка и начина на плащане. След приключване на поръчката и ако това е първата Ви поръчка на посочения телефон ще получите обаждане от нас с потвърждение на същата информация. За всяка следваща поръчка ще получите потвърждение само по e-мейл.  За промяна в статуса на поръчката (потвърждение, обработване, изпращане и др.) ще бъдете уведомявани по е-мейл. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите от Вашия личен профил.

Поръчката на продукт/и през е-магазина означава изразено съгласие за сключване на договор за дистанционна продажба, който се регулира от Закона за защита на потребителите.

 1. Цените

Всички цени са в лева с включен ДДС. Цените на продуктите са показани без цената за доставка, за която можете да получите информация в процеса на поръчка.

 Plasticfreelife.bg си запазва правото да променя цените без предварително уведомление, както и да коригира сгрешена информация за стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовото представяне на продуктите, както и промяна на техния дизайн. Plasticfreelife.bg има право по всяко време да променя съдържанието на онлайн магазина и настоящите Общи условия за ползването му, без да има задължение за предварително уведомяване на потребителите за промените. Изменените общи условия за ползване се публикуват на plasticfreelife.bg и са достъпни за всички потребители.

 1. Проблеми при изпълнение на поръчката

Въпреки че се стремим да изпълняваме всички поръчки с точност, изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

 

 1. Правим всичко възможно да разполагаме с наличности и да ги обновяваме своевременно, но е възможно някой от поръчаните продукти да не е наличен; в този случай ще се свържем с Вас в най-кратък срок по телефон или с email съобщение, за да уточним в какъв срок ще бъдат доставени поръчаните артикули.
 2. Избрали сте "Плащане с карта" или Paypal, но не е извършено плащане или има забавяне на плащането.
 3. Посочили сте грешни или непълни данни за доставка - имена, адрес, телефон, пощенски код.

При несъответствие между получените и поръчаните продукти или възникване на неточност по наша вина, ще поемем разходите по последващо връщане и замяна на несъответстващите продукти. При невъзможност за доставка не по вина на plasticfreelife.bg (не се намирате на посочения адрес или не отговаряте на обажданията на доставчика), Вашата поръчка ще бъде върната при нас и Вие ще поемете разходите за обратна доставка до Вас.

 

 1. Плащане

Поръчките се заплащат:

1. При доставка: при получаване на поръчката, плащате на куриера (наложен платеж). Moля, прикрепете бележката предадена ви от куриерската фирма към фактурата, която получавате. Тя замества касовата бележка съгласно чл. 3 от наредба Н18 на НАП за пощенските парични преводи (ППП).

2. Плащане с кредитна карта или дебитна карта: плащате в процеса на поръчката.

 7.Доставка и получаване на продуктите

 • С изпращането на потвърждение за поръчка, Вие се съгласявате да платите цената на избраните продукти и посочените разходи за доставка
 • Доставка на адрес: избира се в процеса на поръчка след попълване на точен адрес, имена, пощенски код, предпочитана дата на доставка и допълнителни инструкции.
 • При обща поръчка на продукти в наличности и не в наличност, поръчката ще Ви бъде изпратена, когато всички продукти от нея са в наличност. 
 • Опцията за предварителна поръчка на продукти с изчерпана наличност важи само за плащания с карта. 
 1. Отказ от поръчка и връщане

Можете да върнете закупените от вас продукти без причина за връщане в рамките на 14 дни от датата на закупуването при следните условия:

- Продуктите да са в оригиналната си опаковка

- Да няма следи от употреба, нарушен вид или зацапване

- Да включите оригиналната фактура или поръчка, с която сте получили продуктите (с Вашата поръчка ще получите придружаващ документ - фискален бон при плащане при доставка или фактура по Ваше желание)

- Разходите по връщането на продуктите са за Ваша сметка

 Можете да замените продуктите с други или да възстановим стойността им, ако не желаете замяна. Възстановяваме стойността на продуктите, без стойността на доставката. Всички суми, платени при доставка, възстановяваме само по банков път на Ваша лична сметка в срок до 14 дни от датата, на която сте ни уведомили за Вашия отказ от поръчка. Всички суми, платени с дебитна/кредитна карта, възстановяваме на същата сметка (карта), от която е извършено плащането.

 

Адрес за връщане на продукти:

Хербариум ЕООД

София 1408

бул. Витоша 192, вх.  А, ап. 13

 

 1. Рекламации и въпроси към нас

Моля, свържете се с нас на телефон +359 887 363 132, за да обсъдим всякакви въпроси, свързани с продуктите или услугите, предоставяни от plasticfreelife.bg

 

 1. Спорове. Алтернативно решаване на спорове

Надзорен орган за защита правата на потребителите в България е Комисията за защита на потребителите с адрес: 1000 гр. София, пл."Славейков" №4А, ет.3, 4 и 6;  тел.: (02) 980 25 24; факс: (02) 988 42 18; гореща линия: 0700 111 22 ; уебсайт: www.kzp.bg.

 

При спорове относно задължения, произтичащи от договори за онлайн продажби, при който не е постигнато споразумение, Вие можете да отнесете спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП. Допълнителна информация за алтернативното решаване на потребителски спорове може да се открие в уебсайта на Комисията за защита на потребителите на адресhttps://kzp.bg и в платформата за онлайн решаване на спорове ОРС.

 

 1. Съдържание и авторски права

Уебсайтът съдържа авторски материали и текстове, изображения, графични лога, графики, лога на търговски марки, бази данни и софтуер, които са собственост или са лицензирани от plasticfreelife.bg и са защитени от българските и други приложими закони и конвенции за авторски, сродни и други права върху интелектуална собственост. Възпроизвеждането на съдържанието, на уебсайта и/или който и да е негов елемент, обект на интелектуална собственост, може да се извършва само и единствено с писменото съгласие на plasticfreelife.bg или на неговите праводатели. Използването на услугите и на уебсайтa не предоставя на потребителите каквито и да е права върху обектите на интелектуална собственост в цялост, нито върху която и да е част от тях.

 

 1. За продуктите

Информацията и продуктите на този сайт не са предназначени за диагностика, лечение или превенция на заболявания и здравословни проблеми.

 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки