Аз съм Зори - на 26 години, от София.

Завърших “Модерни медии” с профил “Кино и телевизия” в Лондон и винаги съм искала да се занимавам с продуциране на сериали.

В университета обаче, когато ни даваха проекти и изискваха от нас да обосновем всяко наше креативно решение, открих, че мотивацията ми за всичко бяха животните и тяхната защита. Винаги съм ги обичала, но никога не съм предполагала, че те ще са основната ми мотивация да “творя”.  

Участвах във фотоизложба срещу тестването върху животни, разработихме онлайн кампания против използването на естествена кожа и пух в модата, а дипломният ми филм беше обвързан с темата за замърсяването на природата и как това подсъзнателно ни влияе и тежи. 

И така, по време на пандемия, търсейки си продукти, които съм сигурна, че не вредят на околната среда и животните, аз реших да се впусна в приключението сама да създам онлайн пространсво за тях. Тук всеки продукт и бранд са предварително проверени и изпробвани от мен, майка ми и двете ми сестри.

Ако ти е интересно да научиш повече за мен и магазина, можеш да изслушаш участието ми в подкаста Thrift Sheep на Рада Бонева ---> 

Пластмасата е навсякъде около нас и замърсяването на природата с пластмасови продукти и опаковки е един от най-сериозните проблеми, с които планетата ни се е сблъсквала. 

Когато реших да намаля пластмасата, дори и не подозирах колко голяма част е била тя от ежедневните и месечните ми покупки. Започнах да търся алтернативи на продуктите, които най-често използвам, и така, продукт след продукт, да елиминирам пластмасата от живота си.

Това, за съжаление, се оказа нелесна задача, защото освен опаковката за мен е важно качеството на продукта и това той да не е тестван върху животни. Наборът от продукти, които можех да използвам, ставаше все по-малък и по-малък.

Предизвикателство се оказа и самото пазаруване. За да си набавя всички продукти, които са ми необходими и отговарят на критериите ми, се налага да обикалям по няколко различни магазина из града. Това, със забързаното ежедневие, в което живеем, за мен се превърнa повече в тежест, отколкото в удоволствие. Искаше ми се да има начин да мога да си набавя всички най-необходими неща без пластмаса от едно единствено място, за да спестя време, пари и енергия.

Такова място не успях да намеря в България, но пък така се роди идеята за онлайн магазина Plastic Free Life.

Бъдещи цели:

 Повече продукти произведени в България.

 По-голямо разнообразие от продукти.

 Достигане на климатична неутралност при транспорта на продуктите и поръчките.

 Повече продукти с опция за refill.

 Развиване на благотворителната дейност.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки