Още със зараждането на идеята за Plastic Free Life знаех, че искам да заделям част от приходите, за да помагам на животинки в беда. Оставаше ми само да измисля как. Тогава се сетих за прекрасната и талантлива Соня от Sonya's Happiness, която твори страхотни неща и събира средства за животни без дом и такива, които се нуждаят от лечение из цяла България. Благодарение на нея ще мога за всяка поръчка да ви подарявам по една благодарствена картичка. А средствата, с които е закупена, ще отиват в помощ на благотворителната дейност на Соня и нуждаещите се животни.

 

Тази инициатива продължи от стартирането на Plastic Free Life през 2020 до декември 2022, а със събраните средства бе закупувана и дарявана храна на различни приюти из България, както и на хора, които сами се опитват да гледат животинки в беда. Освен за храна дарявахме средства и за животни, нуждаещи се от спешно лечение и операции. Ето няколко случая, за които сме успели да дарим средства:

Простреляната алабайка Зара :

Зара е 52 кг куче, което е било простреляно по цялото тяло с лавна пушка. За да възстановяването и са необходими множество операции, поставяне на пластини и физиотерапия. Добрата новина е, че вече е на крака и се възстановява, но й предстои дълъг път.

Котката Роки:

Роки е с диафрагмална херния, вероятно причинена от удар в корема и се нуждаеше от спешна операция.

Кучето Кика:

Кика е приета по спешност след съмнения за тумор. Рентгеновите снимки обаче показват друго - херния.  Вижда се, как всичките й органи са се изсипали от коремната стена и се крепят единствено на тънката кожа. За щастие, средства са събрани, Кика е оперирана и вече почти напълно се е възстановила.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки